Over ons

Sylvana Heemsbergen, Annabelle Stadhouders, Marcella Meeuwsen, Rudolf Kloosterboer & Nathalja van Ommen.

Ofwel de Trendwatchers van het project "Concepten & Trends".

Alle facetten, inhoudelijke informatie, en natuurlijk de trends/concepten zelf komen aan bod op deze blog.




Moodboard

Moodboard

Inleiding

Marcella heeft het over de nieuwste functies voor de Ipod, Rudolf over het computerprogramma Adobe Photoshop en Annabelle over de voortschrijdende invloed van de mode.

Doordat het hier over trends in verschillende soorten en maten gaat, is de spraakverwarring al snel compleet.

De ene trend duurt beduidend langer dan de andere. Een kortdurende trend hangt altijd samen met de populariteit van een bepaald product. Plotseling staan mensen in de rij voor een film, een boek, een cd of een popconcert. De film "Jurrassic Park", "Flippo's", Popgroep "The Spice Girls", het zijn hypes en rages vaak één of twee jaar stand houden.

De media zijn er vol van want deze rages zijn de krenten in de pap, het zout in het brood. Kortom iedereen praat erover.

Na een tijdje vervaagt de glans van het nieuwe en gaat iedereen weer over tot de orde van de dag. Sommige producten, zoals Flippo's, verdwijnen van de markt en worden geschiedenis. Andere, zoals Taco chips en Cola light, worden een vast onderdeel van onze belevingswereld en ons consumptiegedrag.

De afstand tussen deze rages en hypes, de microtrends, en de lang-durende golven, de megatrends, is groot. Megatrends als individualisering, vergrijzing, emancipatie, globalisering en technologisering duren tien tot dertig jaar. Het zijn de brede maatschappelijke trends die grote invloed hebben op ons leven.

maandag 15 maart 2010

Conceptonwikkelaar

Jorn Mols


In 2002 afgestudeerd als conceptontwerper aan de Design Academy Eindhoven.
Met zijn ontwerpbureau HOUSE OF CONCEPTS werkt hij aan concept- en
projectontwikkeling, creatieprocessen, visieverbeelding, vormgeving en ontwerp,
2D & 3D design, websites, multimedia- film- en dvd producties

Momenteel woont Jorn samen met Anneloes en zijn dochtertje Sofie in
Culemborg, waar ze in het gezamenlijk bouwinitiatief de WERFTERP, hun woon- en
werkplek aan het ontwikkelen zijn. Vanaf het begin ben ik in dit project actief
betrokken in de proces- en conceptontwikkeling.
Kijk op
http://www.werfterp.nl/ voor meer beelden bij het project.

25-10-2004 Prijs voor Jorn "Rollator van de toekomst"
EINDHOVEN - Tijdens de Week van het Ontwerp, van 16 tot en met 26 oktober, hebben twintig vernieuwende rollators gestreden om de titel ‘rollator van de toekomst’. Zo’n 1100 bezoekers van de expositie in het Temporary Art Centre in Eindhoven brachten hun stem uit. Het winnend ontwerp is Curve, van Jorn Mols, voor zijn designrollator uitgevoerd in berkenhout. Jorn Mols kreeg een cheque overhandigd van 500 euro uit handen van Jan Romme, directeur van het Nationaal Fonds Ouderenhulp en een vertegenwoordiger van Zorgverzekeraar VGZ.

Woordvoerder Bert Rensen van zorgverzekeraar VGZ hoopt dat door dit evenement de ontwikkeling van de rollator wat meer aandacht krijgt. ‘Vooral qua design is er weinig keuze. Wij zouden graag zien dat er wat nieuwe modellen op de markt komen, omdat ouderen dat ook willen. De ontwerpers dragen daar nu een denkrichting voor aan.’

Earth Games
Earthgames ontwikkelde in samenwerking met Kees Blase van HartFocus en Jorn Mols (House of concepts) de DVD HartFocus Bewegingsoefeningen.
Earthgames en House of Concepts werken veel samen oa. voor de ontwikkeling van de dvd 'Leerlingparticipatie' en de dvd hartfocus bewegingsoefeningen. De dvd leerlingparticipatie is te bekijken en te bestellen via www.aps.nl onder bestelnummer 100052. De dvd hartfocus bewegingsoefeningen is bij Earthgames te bestellen. Jorn is de filmer en maker van de dvd 'Hartfocus Bewegingsoefeningen' voor in de klas.

Colorwatch
De hectische 24 uurs economie, totaal gefixeerd op de seconden van de klok. De klok die een tijdsverloop zichtbaar maakt d.m.v het aanwijzen van cijfers. Een verloop wat een cyclus in zich heeft. Een cyclus die je ook d.m.v kleuren zichtbaar kunt maken. Kleuren gaan over licht en tijd gaat over een aaneenschakeling van momenten met verschillende kwaliteiten. De lichtbron van tijd verandert in dit 'kleurenhorloge' dan ook van kleur, in 12 uur doorloopt het zijn spectrum.
Ontwikkeld binnen HouseofConcepts door: Jorn Mols in samenwerking met, Marc Kroeks Jep Holtrop Glen Goddijn.

Waarom deze conceptontwikkelaar?
Deze conceptontwikkelaar is eveneens als Jeroen IJntema, niet zo bekend als bijvoorbeeld John de Mol. Dit wil nog niet zeggen dat ze geen conceptontwikkelaars zijn. Deze conceptontwikkelaar heeft iets interessants op zijn naam, namelijk zijn ontworpen rollator 'Curve'. Ik vond dit interessant om te lezen, zeker voor bij ons project 'vergrijzing' waarbij we bezig zijn om een goed concept te lanceren!

Bronnen
www.houseofconcepts.nl
http://nl.linkedin.com/in/jornmols
http://www.xing.com/profile/Jorn_Mols
http://www.colorwatch.info/infonl.html
http://www.earthgames.nl/samenwerking.html
http://www.mijnrollator.nl/040917170639.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten